fredag 27 april 2018

Äntligen på plats!

Är värdelös på att måla i akvarell men detta klarade jag av; att fylla fält i olika färgnyanser... Motivet är Burträsk kyrka och målningen var en skoluppgift när jag gick på Edelviks folkhögskola för en sådär fem år sedan.  Vi skulle låta oss inspireras i vår målarteknik av en känd konstnär men jag kan absolut inte komma på vilken konstnär som målar i den här stilen...;) Först nu har jag kommit mig för att rama in och hänga upp den. Dock stör jag mig otroligt på att spetsen på kyrtornet nästan inte får plats, finns inte så mycket utrymme ovanför men lite ska man väl kunna flytta ned det hela! Får se när jag orkar ta ut den ur ramen och göra om det hela...haha, jättejobbigt...;)




För övrigt gick jag tillväga såhär: skissade upp motivet samt ett rutmönster i blyerts som jag fyllde i med ett stearinljus för att det skulle bli vattenavvisande (rutmönstret alltså), sedan var det bara att fylla på med färg.

Var omöjligt att fota tavlan rakt framifrån eftersom det blänkte så mycket i glaset, därav de konstiga vinklarna... :D

söndag 22 april 2018

Nåldyna i skarvsömsteknik

Det är bra med syjuntor i goda vänners lag, ibland får man gjort en del som att färdigställa en hop med UFO:n.
Denna nåldyna började jag på när jag gick på Edelvik 2012/2013 och vi hade en workshop i skarvsöm, framstycket blev klart men sedan har den blivit liggande... Ja, tills nu då, dit med ett bakstycke i skinn och i med lite vadd - klart! Framstycket är förresten gjort i vadmal.



onsdag 4 april 2018

Ett till fågelmobilfodral...

Ligger visst lite efter med bloggandet... Detta mobilfodral gjorde jag i december efter att ha fått en beställning från en vän. Motivet var valfritt men blev som vanligt en fågel... Och tekniken är ju som synes tenntrådsbroderi.






Även om det var ett tag sedan detta tillverkades får det bli mitt bidrag till månadens Sypeppen.