fredag 27 april 2018

Äntligen på plats!

Är värdelös på att måla i akvarell men detta klarade jag av; att fylla fält i olika färgnyanser... Motivet är Burträsk kyrka och målningen var en skoluppgift när jag gick på Edelviks folkhögskola för en sådär fem år sedan.  Vi skulle låta oss inspireras i vår målarteknik av en känd konstnär men jag kan absolut inte komma på vilken konstnär som målar i den här stilen...;) Först nu har jag kommit mig för att rama in och hänga upp den. Dock stör jag mig otroligt på att spetsen på kyrtornet nästan inte får plats, finns inte så mycket utrymme ovanför men lite ska man väl kunna flytta ned det hela! Får se när jag orkar ta ut den ur ramen och göra om det hela...haha, jättejobbigt...;)
För övrigt gick jag tillväga såhär: skissade upp motivet samt ett rutmönster i blyerts som jag fyllde i med ett stearinljus för att det skulle bli vattenavvisande (rutmönstret alltså), sedan var det bara att fylla på med färg.

Var omöjligt att fota tavlan rakt framifrån eftersom det blänkte så mycket i glaset, därav de konstiga vinklarna... :D

2 kommentarer:

  1. Vilken häftig! Får känslan av att man kollar på kyrkan genom ett annat kyrkfönster med rutformat, olikfärgat glas. Så fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!:) Vad kul att du tycker det, jag associerar det också till ett kyrkfönster fast jag tänker att målningen är själva kyrkfönstret:)

      Radera