onsdag 18 maj 2016

Batik

Dessa batikfärgade dukar (6 st.) köpte jag billigt i en fyndpåse på Kupan för ett bra tag sedan.

En av dem använde jag i höstas då jag sydde ett lapptäcke till Lillen.


Två dukar har fått nytt liv som prydnadskuddar. De är fyllda med vadd från tvättade huvudkuddar som gjort sitt. 


När jag höll på med kuddarna kom Maken och frågade om det skulle bli dukar. Ja, varför inte tänkte jag...så det fick bli matchande dukar också.Som bakgrundstyg använde jag detta tyg som jag köpte på second hand för ett antal år sedan för en femma om jag minns rätt. Tänkte när jag köpte det att jag skulle sy en överdel men det blev bakstycken av det istället...


Tidigare har jag bara känt till knytbatik men det finns ju flera olika varianter, bl.a. vaxbatik som jag provade på när jag gick på Edelvik. Tyckte att det var så roligt så som projektarbete gjorde jag ett mindre täcke med giraffer i just vaxbatik. Det tog sin lilla tid men det var verkligen värt det.
Från skiss...
 ...till färdig produkt...
God natt:)9 kommentarer:

 1. Vilka fina saker man kan göra med dessa underbara ting man hittar på Kupan och liknande, men jag bara älskar ditt giraff täcke, så snyggt,
  vad du kan.
  Önskar dig en trevlig dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, second hand kan vara en riktig guldgruva:) Tackar:)

   Radera
 2. Smarta återbruk har du gjort, och girafftäcket var verkligen jättefint! Jag kan tala om en sak, att jag har också gått konsthantverk på Edelvik, fast antagligen några årtionden före dig. (1982-84.) Det var väl det roligaste man har gjort! Vi gjorde också vaxbatik där på den tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack:) Vad roligt att du också gått där! Ja, det var lite före min tid, var inte ens "uppfunnen" då;) Jag gick där 2012-13. Håller med, det var verkligen det roligaste man gjort!!:)

   Radera
 3. Kommer så väl ihåg hur du jobbade och slet med girafftäcket. Batik är så kul, hade batik som valbarkurs på skolan för ett tag sen. Så nu har jag massa batikfärgade underkläder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tog sin lilla tid... ;) Åh, vad kul att du hållit på med batik nyligen, blir nästan lite avundsjuk;)

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. WOW! Vilket fantastiskt mastodontarbete med girafftäcket! Och fynddukarna blev ju sk*tsnygga som kuddar :)

  SvaraRadera