tisdag 26 april 2016

Nej tack till industrimat!

Idag blir Lillen ett helt halvt år och det är dags att börja med smakportioner, spännande!! Eftersom vi lagar vår egen mat från grunden kommer vi att göra detsamma med Lillens. ser ingen anledning att köpa de färdiga barnmatsburkar som finns i mataffären. Hemlagat är trots allt billigare, godare och mer näringsrikt plus att man får mer variation, burkmat finns ju bara i ett begränsat antal varianter. Många gånger kan man ju ta av en del av sin egen mat innan man saltar så får bebisen äta samma mat men det fungerar inte med alla rätter. Därför har Lillen fått en egen kokbok:


Har delat upp den i fyra kategorier:
* Gröt & välling
* Fruktpuréer
* Mat
* Mellanmål

och recepten kommer främst från Lilla matdériven och boken "Johanna Westmans barnmat: Från mos till äta själv" samt Barnmatsburken. Har valt ut de recept som verkar mest intressanta samt försökt få så stor variation som möjligt.

Hos Barnmatsburken finns portionsformar att frysa in maten i. Enkelt sedan att bara trycka ut maten och förvara i påsar i frysen. Formarna består av 100% silikon och är BPA-fria och fria från ftalater.


Och hos KeepJar kan man köpa ett nappflaskepaket och "bygga om" en glasburk till en nappflaska. Miljövänligt och enkelt att byta ut glasburken om det skulle behövas. Nappen är även den fri från BPA och ftalater.

Nu känner jag och Lillen oss redo för att laga mat och smaka!:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar