måndag 19 december 2016

Almanackor...


2012 bestämde jag mig för att göra ett omslag till min almanacka och sedan dess har det bara fortsatt... Det året krokade jag omslaget och broderade dit årtalet med korsstygn samt gjorde en stängningsanordning med en knapp. Pimpade även bandet man lägger mellan sidorna med ett glashjärta.


2013 hade vi en uppgift på Edelvik då vi skulle utgå från valfri låt och skapa något på det temat under en vecka. Jag valde "VinterNoll2" med kent men ärligt talat blev jag inte speciellt nöjd över resultatet... Broderiet (speciellt framsidan) blev rätt tråkigt, monteringen blev sned, färgerna var trista o.s.v. Hursomhelst har jag broderat på aidaväv och monterat på hobbyfilt. Som stängningsanordning har jag flätor i bomullsgarn.


2014års omslag som består av hobbyfilt är inte heller det någon favorit. Misstänker att jag hade ganska bråttom... Gillar inte alls den bruna färgen och kompositionen, dessutom är det snett...


2015 (eller egentligen 2014 för jag gör alltid omslagen så att de ska vara klara innan det nya året börjar...) hade jag väldigt stressigt i skolan innan jul med tenta på tenta samt en hemtenta över julen så det året tog jag en kommunalalmanacka och limmade fast en bit flanell och ett gult band som bokmärke.

Och ifjol hade jag fullt upp med att vara mamma till en liten nyföding så 2016års almanacka blev också rätt enkelt. Klistrade fast ett glittrigt band som bokmärke och sydde fast en bit spets på rosa hobbyfilt. Dekorerade även med pärlor. Blev ändå rätt nöjd med tanke på hur lite tid jag hade...


Och inför 2017 blir det återigen ett krokat omslag. Tanken med detta omslag är att använda upp en hop restgarner i ull. Börjar närma mig upploppet men har svårt att hitta handarbetstid så det återstår att se när det blir helt färdigt!

8 kommentarer:

 1. Men oj vilken fin, påhittig och rolig idé! Så kreativt ju!

  SvaraRadera
 2. Wow vad inspirerad jag blir av detta! Har genom åren gjort några egna omslag men då bara med att klistra fast bilder. Tanken har aldrig slagit mig att göra ett textilt omslag men blir riktigt riktigt sugen nu! Kommer inte bli ett till året börjar men senare blir det säkert något. Ska bli spännande att se hur din komposition för årets kalender ser ut när det är klar med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att se sen om du gör något:) Ja, jag är också spänd på slutresultatet:)

   Radera
 3. Åh, vilken rolig idé! Detta ska jag nog också prova! Då kan man ju köpa någon billig "ful" kalender och slå in den själv. En väldigt kul och personlig julklapp kan det ju också bli!! Det ska jag ge till alla nästa år! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!:) Ja precis, en jättebra julklapp, då kan man verkligen göra omslagen personliga så det passar till just den personen:)

   Radera
 4. Så kul tradition! Jag tycker du är lite för hård mot dig själv. Kanske är det för att du sett kalendern varje dag i ett år och haft tid på dig att hitta "fel". Extra kul också att se tillbaka och veta bakgrunden till omslagen, t ex att du hade tentor, nyfödd etc. Det blir som ett tidsdokument.

  Detta hade jag definitivt anammat om det inte varit så att jag helt gått över till digital kalender, något av det bästa jag gjort. Jag slipper vara rädd för att tappa den och kan kolla lägga in poster både hemma och på jobbet.

  Tack för fina ord på min blogg. Ja, det är gem jag använt som skär på skridskorna. Lustigt nog hade vi en kafferastsdiskussion nyligen om vad järnen på skridskorna heter. Vi kom fram till att skär var det rätta ordet, men det var inte helt självklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja kanske är så fallet...fast jag har överlag väldigt svårt med att bli nöjd med det jag gör...
   Ja, det är nog många som har digital kalender nuförtiden, själv hör jag till de väldigt omoderna...;)
   Ja, det är nog skär som är rätta ordet, låter väldigt bra iaf!:)

   Radera