måndag 12 december 2016

Lite blått...

Har gjort en intressant upptäckt i höst; nämligen att alla mina vantar och mössor är blå! Hur kan det komma sig...kan eventuellt bero på att det är min favoritfärg...;)Allt är såklart hemmagjort!:) 
Dessa är virkade i Lovvikagarn efter ett mönster i Erica Laurells bok "Väldigt virkat". Har dock ändrat en del i mönstret, lagt till ett fleecefoder, virkat en pälsig kant, virkat en snodd jag dragit igenom och sytt fast en stor glaspärla i, virkat ett hjärta och dekorerat med små glaspärlor runtom... inte mycket som blev likt originalet;)


Dessa är virkade för många år sedan efter ett Dropsmönster...


Den här stickade jag i högstadiet, sedan tog det typ 12 år innan jag började använda den;)


Denna är också virkad efter ett Dropsmönster.


Måste ju fortsätta att matcha så nu håller jag på med ett par pulsvärmare i blått och jag tror nog att garnet kan räcka till en mössa också!

Vet förresten inte om jag nämnde att blått är min favoritfärg?

6 kommentarer:

 1. Vantarna blev ju så fina, sött med hjärta och pärlor.
  Ha en trevlig vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är kul med lite detaljer!:)
   Detsamma!:)

   Radera
 2. Ja, ibland upptäcker man sådant om sig själv. Jag har kommit underfund med att jag absolut inte gillar blått på mig själv. Ska vara jeans möjligen. Men dina var superfina och passar säkert dig tipp-topp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också färger som jag inte gillar på mig själv (som t.ex. beige och pastellfärger) men som kan vara väldigt fint på andra!
   Tack:)

   Radera
 3. Jättefina, både till färg och form! Jag gillar också blått, men kanske mest grönt!! Lovika och fleece! Vilken toppengardering mot kyla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, de är väldigt varma!:) Blått är som sagt min favoritfärg men på andra plats kommer grönt!!!:)

   Radera