tisdag 28 november 2017

Almanacka 2018

Har sedan några år tillbaka en tradition att göra ett eget omslag till almanackan/dagboken jag använder under året. Hittills har jag bara gjort omslag helt i textil men i år provade jag något nytt. Målade almanackan i svart akrylfärg, broderade med moulinégarn ett citat av Sara Lidman: "I Norrland hava vi en stor del av Sverige" och det är ju sant, till ytan i alla fall. Sedan lackade jag fast några urklipp jag hittade i en tidning om Västerbotten. Var nog lite inspirerad av den här Norrlandsmappen jag gjorde ifjol.


Ursäkta kassa mobilbilder...


Mina almanackor från föregående år hittar ni här och här.
Detta blir mitt bidrag till månadens Monthly makers med temat böcker.


9 kommentarer:

 1. Heisann, så smart og artig design! Gøy meg en helt personlig almanakk. .. og så er det blitt tradisjon. Kan det bli bedre? Jeg må bryte min tradisjon i å strikke julesokker til barnebarn 1. desember i år. Det ble for hektisk, men det er nitrist å ikke holde kontinuiteten.
  Holder akkurat på med collage i undervisningen med elever! Det lager portretter av kjente kunstnere. Go´hælj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja det är kul att göra egna omslag och fundera ut varje år:) Synd att du var tvungen att bryta din tradition med sockar, det lät riktigt trevligt annars:)

   Radera
 2. Den var ju så fin, jag har gjort några böcker, en till mina recept och en julbok, där skriver jag in allt som hör julen till.
  Önskar dig en fin Advent

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det lät spännande, speciellt julboken:)
   Detsamma!

   Radera
 3. Så fin!! Om jag hittar passande ord, kanske jag kör en liknande till en utflyttad norrbottning i min bekantskapskrets. Så tack för inspiration!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, gör det, det är alltid kul med anknytning till hemtrakterna!:)

   Radera
 4. Men sååå fin den blev! Det är så fint att kombinera olika tekniker tycker jag! Så roligt att du alltid gör utsidan till dina almanackor, det måste vara kul att sedan kunna jämföra dem och minnas vad en tyckte om att skapa med andra år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, nu börjar jag ha några stycken. Min favorit är den jag gjorde ifjol då jag krokade och använde upp en massa ullgarnsrester! Men den här få duga den också...

   Radera
 5. Så fin och spännande blandteknik! Det svartvita mot det röda garnet går ju perfekt ihop :)

  SvaraRadera