lördag 11 november 2017

Julklappsinspiration?

Har gått igenom en massa foton sedan flera år tillbaka och hittade en del bilder på sådant jag skapat både nyligen och för något år sedan. Det mesta har jag gett bort i present så jag tänkte att detta kunde få bli ett inspirationsinlägg inför den stundande julen om någon är sugen på att ge bort något hemmagjort.

Stickat:Stickad babykofta till kompisbebis. Fick se mottagaren iklädd denna kofta förra veckan och jag kan bara konstatera att den klädde henne!!Virkat:


Totorofigurer jag gav bort i 30årspresent för några år sedan.
Bebiströja...Ännu en 30årspresent till en med starkt intresse för både drakar och mustascher... Resultatet blev denna mustaschprydda drake, mönstret är ett hopkok av flera samt lite hittepå också...
Ännu en kompisbebiströja i härliga färger.Frälsarkransen i modell större till en kyrka, mönstret är mitt eget.
Virkade bebissockar, ännu en present.


Och här har vi ingen mindre än Godisprästen. Det syns lite dåligt på bilden men kroppen är gjord av en physalisask. Har vävt runt den med svart garn och sedan frihandsvirkat armar, ben och huvud. Mottagarna till denna tingest var en präst och prästfru och buken var vid gåvotillfället fylld till brädden med godis.
Tips på pyssel till mindre barn (men ej alltför små) är att väva runt physaliskorgar med garn, blir perfekta presenter att ge till mor- och farföräldrar till exempel!

Sytt:


Sockapor av barnsockar.Handdocka, eget mönster. Användes i ett skolarbete riktat till förskolebarn på tandsköterskeutbildningen. Detta är alltså självaste Tandläkaren.Dags för undersökning! Munskydd på! Tandläkarrocken är förresten avtagbar.


Och här har vi den väna lilla tandsköterskan, gjord i någott plyschliknande tyg. Tandläkaren är förresten sydd av ett linne som mina kusiner gissningsvis hade på 70-talet! Måste också avslöja att detta par medverkade i en utomordentlig film tillsammans med en groda och en elefant men det är en annan historia... ;)En till sockapa, denna med broderade ögon. Present till bebis.Näsduksfodral i gammalt örngottstyg. Finns massor med beskrivningar om man googlar.
Övrigt:


Te till min kompis Prinsessan. Bytte ut "teetiketterna" mot nya samt trädde upp små glaspärlor på snörena.
Liten handgjord anteckningsbok med broderad framsida till hundälskande kompis.


Fårillustration.


Broderade julkort jag skickade för något år sedan.

Och det var allt!

4 kommentarer:

 1. Vilket inspirerande inlägg! Sååå mycket fint du skapat! Älskar godisprästen och tandläkar-aporna! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och tack!:) Misstänker att Godisprästen skulle behöva gå på undersökning hos Tandläkaraporna;)

   Radera
 2. Så mycket grejor du gjort, och så häftiga en del var, tandläkar apan var så himla häftig.Gillar den.
  Ha en fin dag

  SvaraRadera