tisdag 30 augusti 2016

Förra veckan

Förra veckan var jag och Lillen några dagar hos Modern och Fadern och tiden gick som vanligt alldeles för fort!! Men jag hann i alla fall hinka i mig litervis med te (så kändes det i alla fall...) ur Moderns fina porslin.

Satt ute och målade akvarell. Resultatet blev väl sådär men bara känslan av att sitta ute och måla uppvägde att bilderna inte blev så bra...
 Tillverkade en hop med kort, både julkort och andra.
Hittade några teckningar jag gjort för flera år sedan som jag glömt bort.
Och så fick jag med mig några skinnsaker hem, till exempel denna fina väska som Faster D tillverkat. Den är otroligt stadig och mycket skickligt gjord!

 Väskan har dock varit Farmors, tycker att det är ganska charmigt att hon skrivit sina initialer i fodret: WG.
 Ett glasögonfodral fick också följa med hem, detta har varit Morfars. Mycket trevligare med ett glasögonfodral i skinn än nutidens fodral som är gjorda av plast och andra konstmaterial.

 Denna börs tog jag också hand om. Denna har Modern tillverkat för många år sedan och den är ju bara för fin!!
 Nja, jag betalar inte med tiolappar...;)
 Knapparna är hur snygga som helst!
Är jättesugen på att själv göra något i skinn, har en del spillbitar i skinn som jag fått för flera år sedan. Nu letar jag inspiration och skissar (än så länge bara i huvudet) på framtida skinnprojekt. Får se när jag får tid, just nu är det storstädning av syrummet som gäller för hela slanten. Det lär ta sin lilla tid, speciellt med en 10-månaders "hjälpreda";)

6 kommentarer:

 1. Vilka fina dagar det verkar som du haft! Så mysigt att åka bort och bara ta det lugnt och göra mysiga saker. Såg att det stod "Hartman" på glasögonfodralet. Kul! Min mammas mormors släkt hette Hartman. Kanske finns nån koppling? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen härliga dagar!! Ja, kanske det, Hartman är ju inte direkt något vanligt efternamn!:)

   Radera
 2. Så gott det ser ut med Te i vackert porslin, jag kan ibland duka med fin porslinet, annars så blir det mest muggar, trist.
  Så härliga skinn saker du fått, så vacker väskan var, förstår att du ville ha den.
  Ha en fin dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är märkligt vad mkt godare te och kaffe blir om man dricker det ur lite finare porslin;) Ja, jag gillar den verkligen!! Detsamma!!

   Radera
 3. VILKEN fin väska!! Och börsen är ju också super!! Avslöjar att det här med hantverks- och konstnärskap kan sitta i generna! CW-porträttet är så klart ännu ett överbevis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är de!:) Ja, kanske är det så:)

   Radera