torsdag 14 april 2016

En liten tröja

Ett annat UFO jag gjort klart nyligen. En liten virkad tröja i strl ca 4 månader. Hittade mönstret för några år sedan hos Virk-Pia men hon verkar inte ha kvar sin blogg. Har följt hennes mönster förutom att jag istället för knytbanden som skulle vara har virkat knapphål och satt dit knappar. Garnet är Järbos "Elise". Var roligt att virka ur med tanke på färgskiftningarna men däremot innehöll varje nystan knutar på flera ställen och det var inte lika roligt... Vill inte ha med knutar i arbetet, därför klipper jag av garnet vid varje knut och det innebär ju att det blir ännu fler trådar att fästa vilket är mindre roligt...


Tyvärr är den för liten för Lillen som växer så det knakar. Synd, för jag gillar färgerna väldigt mycket. De är dessutom ännu klarare i verkligheten än på bilderna.


Får nog hamna i ge-bort-högen...

4 kommentarer:

 1. Vilka fina färgskiftningar! Jag trodde det var en restgarnskomposition först - väldigt inspirerande :) Hoppas den hittar till någon i rätt storlek!

  SvaraRadera
 2. Väldigt fin! Taskigt att det var en massa knutar i garnet - det måste ha varit nån andrasortering. Ja, det gäller att vara ute i tid när man gör nåt till småttingar för dom växer ju som ogräs i den åldern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de växer verkligen fort, man hinner inte alls vara med!!;)

   Radera