måndag 8 augusti 2016

Frukter och boktips

Har börjat på Lillens tvåårspresent... Är verkligen ute i god tid då han inte ens fyllt ett år än men jag tror att det är ett projekt jag kommer att jobba lite med, lägga bort ett tag och sedan ta fram igen... Sedan misstänker jag att jag inte kommer att ha lika mycket tid för handarbete nästa år, börjar ju om skolan igen i januari till exempel. I alla fall, presenten ska bestå att en hop handarbetade "ätbara" saker, tänker mig t.ex. frukt, grönsaker, bakverk m.m. Vet inte hur omfattande jag ska göra det hela, det får väl bli det jag hinner med. Först ut är i alla fall ett gäng äpplen och päron, samtliga virkade efter mönster från Erica Laurells bok "Väldigt virkat".


Boken har några år på nacken men jag kan verkligen rekommendera den. I den finns mönster på till exempel dam-, herr- och barnkläder, inredning, leksaker, smycken m.m.
Frukterna är förresten virkade med bomullsgarn jag hade hemma och fyllda med stoppning från en kudde som gjort sitt.

14 kommentarer:

 1. Men vad fina! Och så inspirerande! I München såg jag ett stort (maskin)virkat päron som jag gått och tänkt på sen dess, och igår köpte jag faktiskt garn för att göra ett eget! Måste bara försöka omvandla ett mönster till något större format så är jag också igång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar:) Ett virkat päron i jätteformat låter ju fantastiskt fint!! Ska bli kul att se ditt projekt sen också!:)

   Radera
 2. Så fina dina frukter är, det är kul att virka något annorlunda ibland, fin present.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är alltid kul med variation!:)

   Radera
 3. Åh vad fina! Jag tror att Lillen kommer att bli jätteglad för sina presenter. =)

  SvaraRadera
 4. superfina! försöker mig på att börja virka lite lätta mönster, men det är ju riktigt svårt! men, övning ger väl färdighet :) boken kanske är en bra investering!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, boken är absolut en bra investering (den finns på adlibris såg jag)! I den finns både lätta, medel och lite svårare mönster och de är väldigt bra skrivna. Lycka till med virkandet, som du skriver ger ju övning färdighet!:)

   Radera
 5. Så fint! Blir toppenpresent. Jag brukar också använda gammal kuddstoppning. Har också köpt billiga ikeakuddar bara för att komma åt stoppningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Om jag inte har gamla kuddar hemma som gjort sitt brukar jag också köpa nya kuddar för att kunna använda stoppningen:)

   Radera
 6. Åh vad man blir sugen på att virka nu, fast jag att jag har glömt bort hur man gjorde. Övning ger ju färdighet och oövning ger glömska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dags att ta fram virknålen igen tycker jag. Kanske går det att virka i keramiklera? Värt att prova;)

   Radera
 7. Så bra win win! Utlopp för virklust OCH prima leksaker i ett slag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis och dessutom får jag använda upp endel restgarner i detta projekt också:)

   Radera