lördag 28 januari 2017

Kaninkasse

Månadens tema hos Monthly makers är kontrast och här kommer mitt bidrag lite i sista minuten... Har sytt en tygkasse med tryck. Det är älskade Kaninen (som tyvärr inte finns längre) som suttit modell. Har tryckt med guldfärg på svart bomullstyg och det är det som är själva kontrasten: guld och svart.Som foder har jag använt ett gammalt påslakan som Mormor och Morfar haft, tycker att det är så fint. Som en extra detalj fick insidan av handtagen också fodertyg.


Nu är det bara att börja shoppa eller bära hem böcker från bibblan eller frakta böcker till skolan eller vad jag nu ska ha den till...

13 kommentarer:

 1. Vilken fin hyllning till kaninen!! Snygg kontrast mellan yttertyget och fodret :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är ju också en kontrast:)

   Radera
 2. Så fint det blei! Diggar den enkle yttersida mot den fargerike innsida, ordentleg retrostil over det stoffet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, fodertyget är en riktig favorit. Sydde Lillens skötbädd samt väggförvaring av det och lyckligtvis blev det kvar en bit som räckte till fodret också:)

   Radera
 3. Så gulligt och fint!! Hur gjorde du själva trycket? Toppenfoder btw!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Skar ut en schablon i plast och tryckte med svamp - lätt som en plätt:)

   Radera
  2. Jamensåklart!!! :) Borde jag ha listat ut

   Radera
 4. Oj vad mycket känslor. Min första är en enorm, sprittande glädje som jag bara känner för kaniner och kaninmotiv. Din kasse är så fin, jag vill använda den och jag vill definitivt be om lov att dela den på min blogg när det blir dags för min årliga sammanställning av fiffiga projekt att ägna sig åt till påsk (får jag det?)!

  Sen blir jag så ledsen att höra att Kaninen inte finns hos er längre. Min bloggläsning har varit på paus ett tag i och med nya jobbet och jag har missat detta. Jag beklagar så! Jag känner också vemod för prick 7,5 år blev min egen lilla bästiskanin, Micka. Hoppas de två möts i Beatrix Potters lummiga trädgårdar nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också en speciell känsla för kaniner, absoluta favoritdjuret!!:) Ja, självklart får du dela den på din blogg om du vill, vad kul!!:)

   Ja, det är tråkigt när ens djur dör men som du skriver tror jag absolut att vår kanin och Micka har det alldeles underbart i Beatrix Potters trädgårdar...

   Radera
 5. Å men det innertyget är verkligen coolt till det svart tyget, ser utmärkt ut för böcker. Sydde värsta snygga tygkassen för böcker för något år sedan, så glömde jag den på biblioteket.. och nån annan tyckte den va snygg med, så den fanns inte bland glömda saker ;) Så kan det gå..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Om tyget hade räckt skulle jag ha sytt en till kasse med fodertyget som yttertyg istället:) Typiskt att du inte fick tillbaka din snygga kasse...:(

   Radera
 6. Jättefint tryck!
  /Prinsessan Camilla

  SvaraRadera