torsdag 7 juli 2016

Tvättlappsblommor

Har fortsatt experimentera lite med att pressa över blommor på papper. Igår plockade jag in lite olika blommor och såg framför mig hur fina de skulle bli på papperet...


Men de gav knappt någon färg alls ifrån sig! Vet inte om det beror på att man bör plocka dem mer i början av blomningssäsongen, att de var lite för torra eller att det helt enkelt inte var någon bra metod det här. Hur som helst gav jag upp och plockade ihop allt men sedan fick jag för mig att jag skulle göra ett sista försök och då gick jag ut och hämtade in en pensé och så kom jag på att jag skulle prova pressa mot en tvättlapp istället för akvarellpapperet. Det visade sig vara en bra idé för nu blev det äntligen lite färg på papperet!

Provade även med midsommarblomster och styvmorsvioler och de gav också ifrån sig bra med färg! Hur jag gått tillväga kan ni läsa om här. Enda skillnaden är att jag denna gång använt mig av engångstvättlappar istället för akvarellpapper.

10 kommentarer:

 1. Vad smart. Jättefint!

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev!! Får notera att engångstvättlappar is da shit! :) Undrar om blommor som stått i vatten något slag ger i från sig mer färg??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar:) Ja, det kanske kan hjälpa att få ur lite mer färg ur dem!

   Radera
 3. Blomsterfotona är konstverk i sig och de pressade/hamrade blommorna är så himla vackra. De blir liksom som en mix mellan realistiskt motiv och drömskt suddiga. Undrar om det går att använda vita kaffefilter istället för tvättlappar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!:) Ja, de blev lite spännande:) Ja, det funkar säkert alldeles utmärkt! Nu gav du mig ett tips också att prova på det:)

   Radera
 4. Smart att prova tvättlappar! Har själv funderat på att prova men verkar inte så resultat-garanterat. Tycker jag läst om många som fått prova olika blommor och metoder innan det blir något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan säkert bli varierande resultat, vissa blommor gav inte ifrån sig någon färg alls, man får prova sig fram helt enkelt...

   Radera
 5. Det är väldigt olika mycket tryckkraft i olika växter och många fina färgsprakande blommor har givit mig trista och blaskiga tryck! Det är nog bara att prova tills en hittar en sort som funkar - och just penséerna tycker jag är tacksamma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, penséerna funkade kanon att trycka med. Jag blev också besviken på många blommor! Hade bl.a. förväntat mig att de rosa, vackra nyponrosorna skulle ge ett vackert tryck och inte bara bli till en liten gul prick som det blev (det gula i mitten)...

   Radera