onsdag 21 september 2016

Delar av mitt syrum

Alexandra samlar in bilder på folks syrum. Insamlingsinlägget finns här. Eftersom jag håller på med en jätterensning i mitt syrum visar jag bara valda delar för på sina håll ser det ut som ett bombnedslag...
I denna bokhylla som Broder J tillverkat ryms lite av varje, allt är dock inte handarbetsrelaterat men här finns bl.a. symaskinen, symönster, lite handarbetsböcker...


...och delar av mina garner som bor i en gammal secondhandfyndad plåtburk. Framför den står en trälåda där jag förvarar mina frivolitetsskyttlar m.m.


Detta fina syskrin som också bor i bokhyllan har Broder J tillverkat (mina bröder har tillverkat en hel del hemma hos oss;)). 
I övre facket ryms delar av min knappsamling (måste dock organisera om knappsamlingen då jag i sommar fick ett kilo knappar). Här finns även virknålar, strumpstickor, nålbindningsnålar och nålfiltningsnålar.
 I nedre facket finns ännu mer knappar, dekorstenar, säkerhetsnålar, måttband, hattnålar, tryckknappar, snedslåvikare m.m.


Denna byrå är ingen skönhet men perfekt för en massa småplock som är bra att ha i handarbetssammanhang. Här kommer en liten titt i lådorna...

 Spetsar.
 Blandade band.
 Sticknålar, måttband, sax, nålar m.m.
Bomullsband.
 Tyglappar, ullbroderigarn, ärmmuddar, resår m.m.
 Broderigarn.
 Lingarn, effektgarn, resårtråd m.m.
 Sytråd.

 Blixtlås.

Detta är alltså bara en del av mitt syrum, får återkomma framöver när jag är klar med min rensning med fler bilder på resten av rummet!

14 kommentarer:

 1. Så fint du har i hyllan, jag skulle inte tacka nej till din fina syskrin med knappar och blandade ting, det är så himla trevligt att utforska.
  Önskar dig en trevlig dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Ja, det är kul med förvaringar som innehåller en massa småplock!:) Detsamma!!

   Radera
 2. Jag ÄLSKAR förvaringsprylar och ditt skrin är ju jättehärligt med alla små fack och våningar. Ser jätteinspirerande ut - som en godiskiosk för en textilnörd!

  SvaraRadera
 3. Wow!!! Vilka resurser!! Där saknas inget och då har vi ändå inte sett allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä, jag saknar inte material...;)

   Radera
 4. Så bra att du tipsade om Alexandra. Uppdaterar mitt inlägg med det. Tack!

  SvaraRadera
 5. HOHOHOHO, det här var inspirerande så det förslår! Så mycket fina godbitar i din samling, och underbar organiserat! Jag bara älllskar knappsamlingen, en sån snickarskicklig bror skulle jag också behöva ;) Och vilken bedårande nåldyneigelkott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att jag inte kan dela med mig, har nämligen två mycket snickarskickliga bröder!! Ja, igelkotten är en favorit som hängt med i många år!:)

   Radera
 6. Shit VAD fint!!! Sybehör i både parti och kvardrat! Bilderna lockar till både habegär (Va? behöver jag ännu mer?? :) ) och lust att testa Carl Nissens bröstkarameller!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Haha, ja de där bröstkaramellerna skulle verkligen vara intressanta att smaka;)

   Radera
 7. Allt är så himla fantastiskt och jag bara önskar att jag en dag kan få det lite såhär i ett syrum! Ääälskar knappsamlingen och att du har så himla många bra att ha-grejer och organiserat!! <3 Själv kör jag allt i olika flyttkartonger där det minsta hamnar underst och försvinner när hustomtarna anser sig vara i behov av nya knappar, nålar och smånystan;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Kan ju avslöja att allt inte är lika välorganiserat men jag jobbar på det;)

   Radera